La Consulta de projectes pel Barri del Rec d’Igualada escull els tres projectes guanyadors i culmina havent assolit el seu objectiu; aconseguir que equips d’arquitectes i urbanistes d’arreu del món repensin el Barri del Rec a través del debat i l’intercanvi d’idees amb la ciutadania. Com a resultat, Igualada disposa de 15 projectes que reflexionen sobre el futur del Barri del Rec en diferents categories –Edificació i mixticitat d'usos; Espai públic i paisatge urbà; i Urbanisme i connectivitat– i posen sobre la taula diferents propostes sobre la seva possible configuració.

En aquest sentit, comença ara el procés de transformació del barri, que continuarà amb els àmbits de participació ciutadana lligats al Consell del Rec, posant a disposició de la ciutadania les 15 propostes –les tres guanyadores i les 12 finalistes–, per tal de poder repensar, reflexionar i començar a prendre decisions de cara a la configuració del barri més emblemàtic d’Igualada.

El veredicte dels projectes guanyadors s’ha fet públic aquest divendres a les 12h a l’Adoberia Bella, on s’ha reunit el jurat. Els equips guanyadors en cada concurs han estat ‘Una comporta a mida’ de l’equip redactor Inventario de arquitectura SL, en la categoria Edificació i mixticitat d'usos; ‘Confluència’ de l’equip redactor de Marcos Ruiz de Clavijo Cirajas, en la categoria Espai públic i paisatge urbà; i ‘Clau Rec’ de l’equip redactor de Lorena Maristany Jackson en la categoria Urbanisme i connectivitat. Els tres projectes han estat premiats amb una dotació de 6.000 euros per equip, que se sumen als 4.000 euros que ja van rebre per trobar-se entre els 15 equips finalistes, del total de 48 que es van presentar a la candidatura inicial.

Els 15 treballs han estat exposats durant l’acte de divendres a l’Adoberia Bella i es preveu exposar-los d’una forma més permanent a partir de setembre. Així mateix, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) també ha mostrat el seu interès en mostrar els projectes a la seva seu, un cop hagi finalitzat l’exposició a Igualada.

 

Descarrega't els documents i les actes del jurat:

Relació de guanyadors de la Consulta del Rec

ACTA edicificació FASE II

ACTA urbanisme FASE II

ACTA espai públic FASE II