Aquest passat dissabte 25 de març el Museu de la Pell i l’Adoberia Bella van ser escenari d’una profitosa trobada entre veïns d’Igualada i una quarantena d’arquitectes i urbanistes d’arreu del país que formen part dels 15 equips que han estat seleccionats per a elaborar projectes a la Consulta pel Barri del Rec. En total, un centenar de persones van aportar les seves idees a la Jornada Participativa organitzada per l’Ajuntament d’Igualada, i es van posar en comú les inquietuds i aspiracions de diversos col·lectius -com ara entitats, veïns i propietaris- sobre el futur del barri.

La jornada va començar amb una presentació del segon tinent d’alcalde i regidor de qualitat urbana Jordi Pont, i de l’arquitecte Vicente Guallart de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) com a institució coorganitzadora del a consulta. Una primera taula rodona amb diferents veïns i representants de col·lectius i entitats del Rec va donar el tret de sortida a la jornada i després els assistents es van distribuir en tres grups en funció dels àmbits temàtics amb què es divideix el concurs: Urbanisme i Connectivitat, Edificació i Mixticitat d’usos i Espai Públic i Paisatge Urbà.

Els participants van fer una valoració molt positiva de la Jornada. Els equips d’arquitectes s’han de posar ara a elaborar les seves propostes, i el jurat n’escollirà les 3 guanyadores (una per a cada categoria) el proper mes de juliol.

 Te la vas perdre? Aquí et pots baixar tota la informació